Litt bekymret nå ja...

Lagt inn av Silje In , , | 4 kommentarer»
Med mindre dere har vært totalt isolert fra alt som er av nyheter de siste dagene, har dere fått med dere den store flommen i Gudbrannsdalen. I de områdene som har vært værst rammet begynner vannet sakte, men sikkert, å synke etterhvert som vannet beveger seg nedover Gudbrannsdalslågen. Gjett hvor dette vannet ender opp:

i Mjøsa, så klart.

Nå har vannstanden i Mjøsa økt med 40cm hver dag de siste 3 dagene, og ser ikke ut til  gi seg med det første... Dette bekymrer meg. Rett og slett fordi Strandhytta hvor vi skal gifte oss ligger svært nær vannet, nøyaktig hvor nære kan dere se på bildet over...

Under storflommen i 1995 ble hytta totalskadet, og måtte bygges opp på nytt. I år er vannstanden estimert til å bli 1m lavere enn i 1995, men det kan fortsatt gjøre stor skade. Jeg kommer til å kontakte eieren neste uke for å høre hvordan det har gått, og om vi blir nødt til å se oss etter et annet sted å gifte oss...

4 kommentarer:

Victoriamakeup Says:

Jeg krysser fingrene for deg!

Randi Says:

Håper ikke det blir en ny 1995-flom, nei. Kan sagtens skje neste år, og da er det nesten værre for dere da. Håper det kommer til å gå greit.

martine Says:

Ojoj.. Håper det går bra.. :)

Silje Says:

Randi: Ja, det kan jo skje neste år også, men i på våren er det stort sett bare smeltevann fra fjell- og dalstrøkene som får Mjøsa til å stige - og da blir det ikke like mye.

Fordelen med at det skjer akkuart nå er at det er mulig å fikse skadene i tide, og vi har tid nok til å legge andre planer :)

Legg inn en kommentar