Kan dette være redningen?

Lagt inn av Silje In | 5 kommentarer»

De siste to årene har jeg brukt spiral som prevensjon, kobberspiral for å være helt nøyaktig. For å være helt ærlig har dette vært noe skikkelig dritt, og den har ikke gitt meg annet enn ubehag fra første stund. Derfor kan jeg med glede fortelle at nå er den BORTE! :) Jeg fikk endelig fingeren ut av rumpa (et uttrykk mye brukt der jeg kommer fra, beklager hvis det forårsaker stygge bilder på netthinnen din... :P) og kom meg til legen for å få fjernet den. Jeg har lenge fundert over hvilken prevensjonsform jeg skal bruke når jeg kvittet meg med den, og siden jeg sliter med mye akne var valget ganske klart: Det ble Diane "P-piller". Egentlig er Diane (også kjent som Feminil) et medikament spesifikt utviklet mot akne, men den har altså denne preventive bivirkningen - kjekt for oss som trenger begge deler!

Jeg er fullstendig klar over at Diane er er mye omdiskutert medikament pga. økt fare for blodpropp, det høye hormoninnholdet mm. Men dette er noe jeg har tenkt nøye over, jeg tatt en grundig prat med fastlegen min og han har undersøkt at jeg ikke er i noen av risikogruppene.

Det skal bli spennende å se om Diane klarer å gjøre noe med akneproblemet mitt, for jeg føler jeg har testet alt annet i denne kampen :P

Hva er dine erfaringer med ulike typer prevensjon?

5 kommentarer:

Joni Says:

Diane virket kjempebra mot akne på meg da jeg gikk på det! Tenkte bare å nevne at det kan være lurt av deg å tenke over hvordan du føler deg, sånn sinnsmessig/følelsesmessig mens du går på dem - på grunn av at hver pille har forskjellig hormonmengde kan man nemlig oppleve humørsvigninger, og i mitt tilfelle var de en medvirkende årsak til at jeg gikk inn i en depresjon:) men de fungerte kjempebra bortsett fra det! Tenkte bare å nevne det, sånn at du er litt obs på det så det ikke skjer med deg også :)

Silje Says:

Oisann! Ja, da skal jeg følge litt med på humøret mitt i tiden fremover ;)

martine Says:

Trodde ikke at du skulle merke at du hadde spiral.. :/
Har tengt på det selv, men da kanskje jeg skal tenke meg om en gang til.. :P

Silje Says:

Nei, du kjenner ikke at den er der, men den kan gi en del plager allikevel :-/ (vanligvis gir hormonspiral litt mindre plager, etter hva jeg har hørt). Noen av plagene jeg hadde var: Spontane krampeanfall i magen, store og lange mensblødninger, sporblødninger gjennom hele syklusen, menssmerter som ofte startet 4-7 dager før selve mensturasjonen, høy slimproduksjon ved eggløsning osv.

Selv om det var deilig å slippe å ta p-piller hver dag, var det virkelig ikke verdt det i lengden...

JM Says:

Jeg bruker Diane og er veldig fornøyd med det :)
Har brukt det i to år nå.

Legg inn en kommentar