Hva er ditt forhold til sminke?

Lagt inn av Silje In | 3 kommentarer»
Jeg er nysgjerrig av natur, derfor sitter jeg ofte med mange spørsmål om veldig mye rart. Dette er en av grunnene til at jeg skal utdanne meg til sosiolog :) I det siste har det dukket opp en del spørsmål ang. sminke og sosiale forhold, derfor ønsker jeg å stille dere noen få spørsmål - for å kaste litt lys over saken:

1: Hva er ditt forhold til sminke? Bruker du det bare en sjelden gang, eller er det slik at du ikke tørr å gå ut uten sminke?

2: Hvordan er sminkekulturen i din vennekrets? Er det slik at pudder- og hårspraytåken ligger tett hver gang dere møtes, er det et blandet miljø med varierende bruk eller går de fleste for en naturlig look?

3: Har dette miljøet forandret seg gjennom oppvektsen, og var/er det perioder som skiller seg mer ut enn andre?

4: Hvor gammel er du? (Jeg vet det er stygt å spørre damer om alderen, men jeg våger allikevel å prøve ;) ) Og hvilket kjønn er du?

3 kommentarer:

Mette Says:

Gøy innlegg! :)

1: Jeg sminker meg hver dag, men ofte blir det bare concealer, foundation og mascara. Er jeg i rette humøret sminker jeg meg med alt, og da føler jeg meg jo smashing! Jeg tør å gå uten sminke, men hvorfor skal jeg det når jeg føler meg så mye bedre med? Dessuten er jeg glad for at jeg sminker meg naturlig til hverdags, og heller bruker mer tid på sminke til fest. Synes litt synd i venninnene mine som ikke får noen kommentarer på hår og sminke på festen, fordi de ser helt like ut til hverdags.

2: I min vennekrets er det et blandet miljø. Jeg har et par venninner som gjerne bruker halve hårsprayboksen og fire-fem lag mascara uansett hva de skal, men har også venninner som går uten sminke. Det er veldig greit, for alle får være seg selv og føle seg bra.

3: Det har egentlig ikke forandret seg så veldig. De venninnene mine som pøser på med sminke har gjort det siden barneskolen, og de som går for en naturlig look / ikke bruker sminke gjorde heller ikke det når de var mindre.

4: 20. Jente :-)

birgitsmakeup Says:

1:
Jeg bruker sminke når jeg føler for å bruke sminke. jeg sminker meg noen ganger til jobb, andre dager ikke. gjør meg ingen ting å gå ut døren uten null sminke. men liker å ha litt for å virke mer våken.

2: Har ikke så mange i min venne gjeng som er opptatt sånn som meg med sminke, men jeg har venninner som sminker seg og sånt.
men tror jeg er den som har mest mulig ting. bestevenninna mi kom jo til meg da hun skulle kjøpe seg sminke, og hun syns jeg har MASSE, mens jeg syns jeg har lite:P

3: vet ikke helt hva jeg skal skrive her.

4: Jeg er 20 år, men om litt mer en mnd blir jeg 21 år gammel. og jeg er ei jente :)

Susanne Says:

1 - Bruker sminke hver dag, hovedsaklig for å se litt friskere ut. Trenger kun være litt concealer og maskara da.

2 - Vi alle kjører en naturlig look, men jeg er nok den som eksperimenterer mer med øyenskygger og andre produkter. Interessen min er nok større, da jeg ser på det som mer enn bare make-up.

3 - Ikke egentlig. Mascara og foundation var det vi kjørte på med fra 7.klassen av, og er gjengangeren 6-7 år senere.

4 - Jente 18 :)

Legg inn en kommentar