BareMinerals Original Foundation

Lagt inn av Silje In , | 3 kommentarer»
 Som jeg skrev for noen dager siden, har jeg konfrontert min skepsis til mineralsminke. Selv om jeg har testet mineralsminke tidligere (Everyday minerals), så ble dette ikke en suksess - og siden den gang har jeg styrt laaangt unna alt som er av foundation i pudderform. Men jeg synes det er dumt å skjære alle over en kam, for alt jeg vet finner det andre mineralsminkemerker der ute som kan passe meg bedre - derfor ga jeg det et nytt forsøk...
Det første problemet som dukket opp gjaldt kosten, den var alt for myk og alt for stor. For å være helt ærlig kan jeg ikke se hva denne kosten skulle være brukbar til... Den er for stor til å legge pudder med, for man kommer ikke til rundt nesen, og jeg kan heller ikke tenke ut andre bruksområder for den - så den var et skikkelig bomkjøp! Nå skal det nevnes at Makeup Mekka har fått inn en annen kabukikost etter at jeg kjøpte denne, så vi får håpe den ikke er like håpløs.

 Så jeg fant frem min gamle kabukikost fra Everyday Mineral, og satte i gang! Jeg husket med en gang hvorfor jeg ikke likte mieralsminke sist jeg testet det: For et søl! Også så mye styr for å få det på fjeset... Helle i lokket, "swirle", "tappe" og buffe - gjenta x antall ganger. Man bruker jo 10 ganger så lang tid som ved påføring av vanlig, flytende foundation - og mye mer produkt!

Dekkevnen er medium, men som dere ser klarer den ikke dekke rødheten jeg har i kinnene og på/rundt nesen. Fargen "Fair" matcher huden min ganske bra, så der har jeg ingen klager :) Men så må vi snakke om det værste: Finnishen. Jeg så rett og slett helt forjævlig ut! Selv med nyeksfoliert og fuktet hud kaker pudderet seg rundt nesen. Porer fordobles i størrelse og smilerynker blir veldig tydelige. For ikke å snakke om at det kjennes ut som en tung, tykk maske som ligger på ansiktet.

Jeg har prøvd mange ganger, med og uten primer (mange forskjellige), fikseringssprayer og med alle mulige koster som kan brukes til formålet. Men uansett hva jeg gjør, så blir det ikke bra, bare mindre dårlig... Jeg lot foundationen være på i 3 timer for å se om den kunne smelte mer inn i huden ettersom oljene fra huden blandet seg med pudderet (hjemme såklart, for jeg lar ingen se meg når jeg ser SÅNN ut), men det lå fortsatt oppå huden som et lag med nysnø. Dessuten merket jeg at det begynte å svi i huden og at jeg ble illrød etter ca 3 timer, så jeg tror jeg reagerer på noen av ingrediensene.

Jeg er lei for å skuffe de av dere som er tilhengere av mineralsminke, men jeg er ikke frelst! Jeg er så langt fra imponert som man kan bli. Dette blir nok siste forsøk med mineralsminke, for SÅ vondt vil jeg meg faktisk ikke - at jeg går gjennom noe slik en gang til.

Karakter: 0/6

3 kommentarer:

Jade Says:

Hvor mye produkt bruker du da? Var ikke fornøyd med BM selv, men opplevde aldri at det kaket seg. Tenker kanskje at du har brukt litt mye? Eller at den kanskje ikke er riktig for hudtypen din. Har ærlig talt ikke peiling :D

Men uansett; tåler du det ikke, så tåler du det ikke. BareMinerals sin foundation har jo litt mange ingredienser, så om jeg skulle testet videre, så ville jeg prøvd en litt "renere" mineralfoundation. Men mineralsminke er nok ikke for alle. Da er det bedre å bruke det du allerede bruker og er fornøyd med. Spesielt på bryllupsdagen :)

Silje Says:

Brukte ikke mye, jeg foretrekker å bruke så lite som mulig (gjelder alt av foundation). Jeg har litt vanskelig hud i området rundt nesen, men selv om jeg nettopp hadde eksfoliert og fuktet huden begyne det å kake seg rundt nesen så fort jeg beveget kosten i området. Det samme gjelder området mellom brynene - der ble det også veødig kakete og stygt... Rare greier...

Det ble ikke sånn da jeg brukte Everyday Minerals, og det brutke jeg i over 3 mnd før jeg skjønte at det ikke var noe for meg... Så jeg har litt øvelse med legge på mineralfoudation fra tidligere...


Jeg kommer nok ikke til å teste videre, for jeg vil ikke kaste bort mer penger på et konsept jeg ikke har sansen for - og som tydeligvis ikke kler hudtypen min :P Da holder jeg meg heller til tradisjonell foundation :)

JM Says:

Åh, jeg skulle så ønske du ville gitt mineralsminken fra The Body Shop et forsøk, men mineralsminke er kanskje ikke for alle. Den fra TBS trenger du faktisk ikke kjøpe da, du kan bare be om en prøve av den i butikken :)

Legg inn en kommentar