Min hudpleierutine

Lagt inn av Silje In | 2 kommentarer»
Som jeg skrev i forrige innlegg er solfaktor alfa og omega nå som sommeren nærmer seg, men ønsker du å holde huden pen og elastisk etter hvert som årene går må det mer til enn bare solfaktor...

Som dere ser er min hudpleierutine en omstendelig prosess, men den tar ikke spesielt lang tid å gjennomføre.

1: Jeg starter med å fjerne øyensminke med en oljebasert sminkefjerner fra MAC. Måten jeg gjør dette på er ved å dynke en Mesoft-pad med sminkefjerner og holder denne over øyet i ca. 30 sek. (eller så lenge jeg orker). Deretter drar jeg den forsiktig utover mot ytterkanten av øyet mens jeg beveger pad'en litt fremm og tilbake. Vær veldig forsiktig når du gjørr dette, du må ikke dra og strekke på den sarte huden - da kan du lett bidra til at rynker og poser over/under øyet kommer tidlig.

2: Etter at øyensminken er fjernet er det på tide å vaske resten av ansiktet. Jeg bruker Decleor Aroma Cleanse Cleansing Gel til dette. Jeg passer alltid på å vaske ansiktet to ganger; første gang for å fjerne sminken, andre gang for å vaske huden.

3: Ansiktsvask blir etterfulgt av sin trofaste partner: Toner! Jeg dynker en Mesoft-pad med Decleor Aroma Cleanse Tonifying Lotion som jeg drar over hele ansiktet, dette bidrar til å fjerne de siste restene av sminke og gjør at huden trekker til seg fuktighet bedre.

4: Nå er det tid for serum. Jeg bruker Decleor Aromessence Ylang Ylang Purifying Serum, som er med på å rense huden i dybden og reduserer talgproduksjonen. Jeg vet det høres heeeelt vanvittig ut å smøre inn en fet hud med olje(!), men denne fungerer veldig godt, og den balanserer huden. Jeg tar 2-3 dråper av oljen og masserer denne inn i huden.

5: På øynene bruker jeg Decleor Hydra Floral Anti-Pollution Moisturizing Gel Cream for Eyes (Puh! For et navn...). Denne er veldig lett, men gir nok fukt, og den absorberes kjapt av huden. Igjen er det viktig å være lett på hånden når man påfører, så man ikke drar i huden.

6: I resten av ansiktet bruker jeg Decleor Hydra Floral Anti-Pollution Moisturizing Emulsion. Jeg velger denne fremfor Decleor Aroma Purete Matt Finnish Fluid (som også er beregnet på fet/kombinasjonshud) fordi den gir mer fukt. Siden huden min er fuktfattig er det viktigere for meg å tilføre nok fukt enn det er å matte ned huden - dette kan fikses på andre måter...

Som dere ser er dette ingen billig rutine når man først setter igang med den (koster rundt 1500kr for hele pakken), men produktene er drøye i bruk - og produktene går sjelden tomme samtidig, derfor blir utgiftene spredt. Huden min har blitt utrolig mye bedre etter at jeg begynte med denne rutinen. Kviser har jeg nesten aldri, og cystisk akne (såne dype kviser som ligger langt under huden) kommer veeeldig sjelden (tidligere var det flere ganger i mnd). Jeg har perioder hvor jeg er for sliten til å følge opp rutinen, men da angrer jeg veldig etterpå, for da kommer kvisene og aknene tilbake for fullt - og huden ser helt forferdelig ut.

For meg er dette en mye bedre løsning enn P-pillen Diane (som jeg testet ut tidligere): Pillene fjernet hudproblemene, men jeg la på meg 8 kilo på bare en mnd (dette var bare vannansamlinger, ikke fett!). Nå er jeg kvitt de ekstra kiloene (og noen til... hurra!) og huden ser bedre ut enn den noen gang har gjort - så nå går jeg sommeren i møte med et smil! :D

Hvordan ser din hudpleierutine ut?

2 kommentarer:

Astrid Says:

Respekt, kvinne! Jeg er altfor lat til sånt, tar en Biotherm clarifying lotion på en bomullspad og drar den over hele ansiktet. Så tar jeg en Biotherm aquasource fuktighetskrem :) Har faktisk en Clarisonic Mia-lignende sak, men den orker jeg ikke bruke. Men jeg kan til mitt forsvar si at jeg ikke har så mye urenheter ;)

Silje Says:

Så heldig du er som slipper unna med en så kjapp og enkel rutine :) Du skal bare være glad du slipper alt jeg gjør, for det er et ork når man er dødstrøtt og bare vil hoppe rett i køya :P

Legg inn en kommentar