Skrytebilder...

Lagt inn av Silje In , , | 10 kommentarer»
Beklager et så overfladisk innlegg, men jeg må bare vise dere én av grunnene til at jeg er så blid og fornøyd om dagen:

17. Mai 2011
Her ser dere meg for et år siden. For all del, jeg kan ikke kalles spesielt overvektig, men jeg er litt større enn jeg føler meg konfortabel med. Og i løpet av de neste 6 mnd la jeg på meg ytterligere 8 kilo pga Diane P-piller. Jeg kan virkelig ikke anbefale disse pillene til noen, uansett hvor mye acne du har... På mitt tyngste veide jeg 75 kg, og det er LANGT over hva jeg er komfortabel med, derfor bestemte jeg meg for å gjøre noe med det...

25. Mars 2012
 Og her er jeg 4 mnd etter at jeg tok noen enkle grep for å gå ned i vekt. Ingenting drastisk, jeg bare kuttet ut godteri, snacks og Cola, og jeg spiser mindre porsjoner enn før. Dessuten passer jeg på å spise så lite raske karbohydrater som mulig (men på ingen måte lavkarbo, mer grovkarbo). Som dere vet har jeg Ryggprolaps, så trening har vært uaktuelt - allikevel har jeg gått ned 14kg på fire måneder! Nå veier jeg 61 kilo, og er bare én liten kilo unna målet.

Har arvet armene til min mor: ganske kraftige :P

Jeg stortrives i min egen kropp, og selvtillitten min har gått rett til værs! For all del: jeg har sansen for frodige damer, men jeg var ikke frodig jeg var bare blubbete og småfeit pga latskap, for mye sukker og uheldige bivirkninger - det var ikke særlig pent... Og jeg ville ikke se slik ut i bryllupet!

Jeg gleder meg til å kunne ligge på stranden uten å være flau over alle cellulittene, for de er så godt som borte! Jeg er vel et bevis på at man ikke MÅ ty til drastiske kostholdsendringer for å få et bra resultat, for jeg er ikke redd for å kose meg: Å lage cookies er tross alt et fast rituale i helgene hos oss ;) Men jeg er veldig bevisst på å spise sunt, med mye proteiner og grove karbohydrater, og jeg følger japanernes leveregel: "spis deg bare 80% mett" - og resultatet har vært over all forventning!

Sånn, nå er det ute av systemet! Jeg beklager hvis slike innlegg plager noen. Og jeg kan garantere at det ikke kommer til å gjenta seg ;) Men når man har lagt en del arbeid i et prosjekt, er det litt stas å kunne vise frem resultatet...

10 kommentarer:

NML Says:

Så flott du ser ut!! Du har en fin figur, og spesielt på de bildene når du har på deg de blå buksene :)
Men et dumt spørsmål.. Når vet man at man er 80% mett? Jeg tror jeg har problemer med å skille mellom fysisk mett og mentalt mett, hvis du skjønner..? Prøver å holde meg til en porsjon middag, men jeg er så vant til å spise to at jeg glemmer at jeg bare skal forsyne meg en gang..

Silje Says:

Hehe, ja det er et godt spørsmål! Først og fremst må man bruke gooood tid når man spiser, for det tar alltid litt tid før hjernen faktisk skjønner at magen er mett. Dessuten handler det om å prøve seg litt frem... Du må virkelig kjenne etter de første gangene og spørre deg selv "hvor mye mettere blir jeg av neste bit?" - og dersom svaret er "Stappmett", så har du spist for mye. Du skal spise nok til at du ikke kjenner noen sult, men ikke så mye at du har den "ugh!" følelsen når du er ferdig :P

Hvis det er vanskelig å slutte med å forsyne seg to ganger, kan du heller ta på mindre mat begge gangene. ;)

Håper det hjalp! Det er nok ingen vitenskapelig metode, men mer prøving og feiling :)

Silje Says:

Og tusen takk, for fine ord :) Jeg elsker figuren minnå, men jeg vil ikke gå ned noe mer for da er jeg redd den blir borte! :P Vil ikke bli en tynn strek heller...

Regine Says:

Så flink du er! Vet akkurat hva du har vært gjennom.

Jeg har selv gått på Diane sine piller i snart 7 år nå, men tror ikke de har noe si for vekten min. Gikk ned rundt 15-20 kg (jeg vet ikke helt, veide meg før vektreduksjon - for skummelt!), og har holdt vekten stabilt på rundt 60 kg de siste tre årene. Veldig fornøyd! Føler meg skikkelig bra :)

Silje Says:

Ja, det er både skummelt og pinlig å veie seg når man ikke føler seg bra i sin egen kropp. Men du har vært utrolig flink Regine, som har gått ned SÅ mye og har klart å holde deg stabil i så mange år! :D Jeg håper inderlig at jeg fortsatt veier rundt 60 om 3 år :)

Sofie Says:

Du ser jo smashing ut! :D Jeg skulle gjerne kvitta meg med noen ekstra kosekilo selv, men syns det er såå vanskelig å kutte ut brus og godteri.. Har du noen gode tips eller har du bare jernvilje? :)

Silje Says:

Nei, jernvilje har jeg ikke :P Jeg tror det beste er å ta det gradvis. Kutt ut søtsaker i ukedagene først, og så kan du kutte det ut i helgene etter hvert (selvfølgelig ikke HVER helg, må jo kose seg av og til!) Hvis du blir fysen på noe godt kan du ta deg en kopp te med noen ekstra suketter for å få vekk søtsuget, evt litt druer eller annen søt frukt - men jeg syns det er best å bli kvitt uvanen av å måtte spise noe hele tiden, derfor går jeg heller for te ;)

Det positive er at det blir lettere og lettere for hver uke, og etterhvert som kiloene renner av får du en ekstra motivasjon der. Nå er det ofte sånn at jeg på søndager plutselig kan tenke "Oj! Vi har jo ikke hatt lyst på noe godteri eller brus denne helga, og vi har heller ikke tenkt noe på det. Hurra!"

Elizabeth Michelle Says:

Du har jammen vært flink! Slike skryteinnlegg som dette må man jo få lov til å skrive :D

Jade Says:

Skryt vel fortjent! Du har jo vært kjempeflink! En stor inspirasjon! Å kutte snop og store porsjoner hjelper mye!

JM Says:

Du er utrolig flott, Silje! Og så flink du har vært :D
Jeg anbefaler gjerne Diane p-pillene, har gått på de i flere år uten å lagt på meg, men så er jeg ganske tynn da :)

Legg inn en kommentar