Mitt viktigste skjønnhetstips:

Lagt inn av Silje In | 3 kommentarer»
Nå har vi snart lagt den mest utfordrende tiden av året bak oss. Vinteren er ikke nådig mot huden, og derfor gjelder det å ta godt vare på den - spesielt når termostaten viser minusgrader.

Men selv om denne tiden (forhåpentligvis) er over for denne gang, betyr det ikke at man kan ligge på latsiden når det kommer til hudpleie. Solen skinner lengre for hver dag som går, og den er heller ikke nådig mot ubeskyttet hud! Jeg kan ikke understreke det nok hvor viktig det er med solfaktor, både på sommer og vinter. Hudkreft en den mest kjente skaden man risikerer dersom man slurver med solfaktor, men for meg er det noe annet som skremmer mer:

(Getty Images)

Har du virkelig lyst til å se sånn ut i dine gamle dager? Jeg tviler sterkt på det! Prinsesse Birgitta er svenskekongens storesøster, og et forferdelig eksempel på hva overdreven soling kan gjøre med huden (gjelder også solarium!). Pigmentflekker i hopetall og en inntørket hud som har mistet all elastisitet, og det hadde ikke forundret meg om hun har fått hudkreft med "på kjøpet". Fysj! Ha dette bildet i bakhodet neste gang du smører deg inn med grillolje (les: sololje med faktor 0 e.l.), for du kan ende med å måtte betale dyrt for den brunfargen senere...

Jeg har bare ett tips til de som MÅ ha en solbrun look: Gå for selvbruningskrem! Det finnes så utrolig mange, gode alternativer der ute!

Velg heller disse enn solarium!
Jeg håper dere går våren og sommeren i møte med en god solfaktor i veska, det skal i allefall jeg gjøre!

3 kommentarer:

Tone Says:

Jeg vet, jeg vet.... Veldig godt innlegg, og så vanvittig viktig, det er bare så godt å ta littegrann sol aaav og til! Får gå for solbruning MED faktor i vår og sommer, så får jeg kanskje litt ekstra motivasjon til å være ute!

Silje Says:

Gjør det! :) Det er ikke nødvendigvis farlig med litt farge, men sørg for å bruke en høy solfaktor mens du bygger den opp! Man blir ikke nødvendigvis saktere brun dersom man bruker solfaktor, men det forhindrer skadene UV-strålene kan gjøre på huden (og skulle det ta litt lenger tid, vil jeg påstå at det er verdt det...i det lange løp)

JM Says:

Bruker solfaktor hele tiden jeg :)
Vil ikke se ut som på det bildet iallefall!

Legg inn en kommentar