Arrgh! Sånt irriterer meg noe voldsomt.

Lagt inn av Silje In | 3 kommentarer»
Faksimile: Seher.no
På nettsiden til seher.no kan man lese om den republikanske politikeren Mike Huckabee som rakker ned på Natalie Portman fordi hun får barn utenfor ekteskapet. Dette er fordi ekteskapet er en mye tryggere setting å få barn i, og fordi det er staten som må betale for å holde liv i barna til alenemødre - som han selv påstår: "- De fleste alenemødre er veldig fattige, ikke utdannede, kan ikke få jobb, og hvis det ikke var for offentlig støtte, ville barna deres sultet til døde og aldri fått helsetilbud. Det er den historien vi ikke ser, legger han til."

Arrgh! Det er så typisk for en republikaner å si noe sånt! Hvorfor i alle dager skal ekteskapet være en tryggere institusjon en f.eks et samboerskap? Har man vært sammen en stund kjenner man partneren like godt uansett, uavhengig av den sosiale statusen på forholdet. Den eneste forskjellen er at det er vanskeligere å gå i fra hverandre dersom forholdet ikke fungerer. Det er ikke ukjent at par går fra hverandre etter å ha fått barn, rett og slett fordi det er en stor forandring - som alle ikke takler like godt. Ellers kan det dukke opp sider hos den andre parten (oppdragelsesmetoder, maktmisbruk e.l) som gjør at man ikke klarer å leve med han/henne. Dette kan man ikke alltid vite på forhånd, uansett om man er gift eller samboere.

For å se situasjonen fra en annen vinkel: Dersom det dukker opp uønskede sider hos din partner etter at dere har fått barn, f. eks at han har en oppdragelsessyn som du er sterkt imot (fysisk avstraffelse o.l). Og uansett hvor mye du diskuterer dette med han og prøver å komme til en enighet, nekter han å endre sin måte å håndtere oppdragelsessituasjoner på. Hadde du da likt å være bundet til denne personen i form av et ekteskap, og at det derfor er vanskeligere å fjerne deg og barnet fra den situasjonen? Det hadde ikke jeg...

Det faktum at mange alenemødre er fattige behøver ikke nødvendigvis å ha noe med den sosiale statusen på et forhold og gjøre. Republikanerne er kjent for sin holdning til seksualundervisning på skolen; de anser det som farlig og at det kan oppfordre ungdommen til å ha sex (akkurat som om det ikke skjer fra før...). Det er ikke rart alenemødrene ikke har utdannelse når de, etter å ha fått barn pga. manglende kunnskaper om prevensjon og ofte et "katolsk" syn på abort - må slutte på skolen som 16/17-åring for å ta seg av barnet.
Kanskje dette ikke hadde skjedd (så ofte) dersom de hadde fått den kunnskapen de trenger for å beskytte seg mot både uønskede graviditeter og seksuelt overførbare sykdommer. For en ting er ganske sikkert; tenåringer har sex, og det er ytterst lite man kan gjøre for å stoppe dem :P (jeg sier ikke at dette er den eneste grunnen til at alenemødre mangler utdannelse eller jobb, bare at det er en medvirkende årsak)

Til sist vil jeg si at jeg synes et ekteskap ikke burde inngås før man har "testet ut" partneren grundig i så mange livssituasjoner som mulig; Først som kjærester, så som samboere osv. Først da lærer man hverandre og kjenne - og man gir et eventuelt ekteskap den beste sjansen til å overleve skilsmissestatistikken. Man burde heller ikke forhaste seg mtp familieplanlegging - bli først godt kjent med hverandre før dere tilfører flere individer til familien. :)

3 kommentarer:

Helene Drage Says:

Helt enig med deg her :) Noen folk har bare et helt merkelig syn på ting, virker ikke som om de tenker før de uttaler seg, og man kan jo bli alenemor selv om man får barn i ekteskap, det er bare litt vanskeligere og tar litt lengre tid!

JM Says:

Jeg er veldig enig med deg!
Dessuten tror jeg ikke akkurat Natalie Portman trenger støtte fra staten..

Silje Says:

Hehe! Nei, det er vel heller tvert imot :P

Legg inn en kommentar